Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ομαλή και δημιουργική Επανεκκίνηση της Οικονομίας

Περαιτέρω διευκολύνσεις για την πληρωμή των υποχρεώσεων των των επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τις τράπεζες ζητά το Επιμελητήριο Πιερίας μέσω επιστολής προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Τώρα που ο αγώνας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας κερδήθηκε πάμε να κερδίσουμε το στοίχημα της Οικονομίας».

Την τρίμηνη παράταση των προθεσμιών πληρωμής των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς και τις Τράπεζες και την παράταση της επιδότησης των ενοικίων τους για το ίδιο χρονικό διάστημα προτείνει μέσω επιστολής προς τους Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων και την ανάγκη για περαιτέρω στήριξη των επαγγελματιών. Παράλληλα επανέρχεται στην πρόταση για χρηματοδότηση των επιταγών και των αντίστοιχων τιμολογίων των επιχειρήσεων με τη μορφή FACTORING εγγυημένου από το Κράτος.

«Με αφορμή την επανέναρξη των επιχειρήσεων θέλω να επαναλάβω, απευθυνόμενος στους συναδέλφους, ότι και σε αυτό τον αγώνα είμαστε δίπλα στην καθεμία και στον καθένα επαγγελματία, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Τώρα που ο αγώνας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας κερδήθηκε, ήρθε η ώρα να κερδίσουμε ακόμη ένα στοίχημα. Το στοίχημα της Οικονομίας. Το Επιμελητήριο Πιερίας, αντιλαμβανόμενο από την πρώτη στιγμή το μέγεθος των επιπτώσεων της πανδημίας και του lockdown, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα Υπουργεία, καταθέτοντας στοχευμένες προτάσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Έτσι, σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας, προτείνουμε να παραταθεί κατά τρεις μήνες η προθεσμία αποπληρωμής των εισφορών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες, όπως και να παραταθεί για το ίδιο χρονικό διάστημα η επιδότηση του ενοικίου. Παράλληλα, επιμένουμε ότι θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι επιταγές και τα αντίστοιχα τιμολόγια των επιχειρήσεων με τη μορφή FACTORING» σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλώντας τους επαγγελματίες να επιδείξουν ψυχραιμία και να αγωνιστούν με αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής προς τα Υπουργεία στο σχετικό αρχείο

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Γ.Ν. Κατερίνης – Προμήθεια σε ύφασμα και μπλούζες για το προσωπικό καθαριότητας του Νοσοκομείου

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας